Direktlänk till inlägg 20 december 2008
Julfrestelse med palsternacka och pepparrot Jansson har fått sällskap av palsternacka och pepparrot i formen. Det här behövs till 4-6 port: 2 burkar ansjovisfiléer, ā 125 g 1 kg rå potatis, skalad och strimlad 2 palsternackor, skalade och strimlade 2 stora gula lökar, skivade och smörfrästa 1/2 dl pepparrot, riven 1 dl mjölk 1 krm vitpeppar, nymald 2 msk ströbröd 2 msk smör 2 dl vispgrädde Ugn: 225ē
Gör så här: 1. Häll av spadet från ansjovisen, men spara spadet från en av burkarna. 2. Varva potatis, palsternacka, lök, pepparrot och ansjovis i en smord ugnssäker form. Första och sista lagret ska vara potatis. 3. Blanda ansjovisspad, mjölk och vitpeppar. Häll blandningen över potatisen. Strö ströbröd ovanpå. Klicka över smöret. 4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca en timme. Späd med grädden efter ca 30 minuter. Servera med knäckebröd och ost. Smaklig måltid!
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|