Direktlänk till inlägg 23 december 2008
Räkröra med saffran Den här är en modern julbordsrätt som bryter av med sin hetta i kryddningen och sin vackra färg. Laga den samma dag som den ska ätas.
INGREDIENSER
(4 portioner)
300 g skalade räkor
1/2 slanggurka
1 dl majonnäs
1/2 påse saffran, ca 0,25 g
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
1. Skala räkorna. Spar några till dekoration och hacka resten. Skär gurkan i små tärningar eller riv den grovt. Låt den rinna av på hushållspapper. Skala vitlöksklyftan. 2. Blanda samman majonnäs, saffran, vitlök och sambal oelek. Rör ner gurka och räkor. Lägg upp i en skål och dekorera med räkor.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|