Alla inlägg den 16 januari 2009

Av Lisa Persson - 16 januari 2009 19:14

Potatissoppa med svamp

Receptet kommer från Svensk Potatis kokbok Jordens Guld

1 mandelpotatis eller annan mjölig sort

30 g torkad svamp eller 400 g färsk

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

2 msk smör

8 dl vatten

1 dl vitt vin

1 grönsaksbuljongtärning

1 dl kokbar lätt crème fraiche

1 dl vispgrädde

salt

cayennepeppar

2 dl lättmjölk

 

”Soppa är lättlagad och bra mat där smakerna får smälta ihop. Den här soppan kan du laga på karljohansvamp,

trattkantareller eller annan nyplockad skogssvamp.”

    

Blötlägg svampen om den är torkad. Skala och skär potatis och schalottenlök grovt. Skala och skiva vitlöksklyftan. Lägg det i en stekpanna tillsammans med svampen och bryn det i smör i cirka 3 min. Flytta över det till en gryta. Tillsätt vatten, vitt vin och buljongtärning. Låt koka 10 min. Rör ner crème fraiche och grädde i soppan. Låt den koka upp. Mixa soppan och smaksätt med salt och cayennepeppar. Värm mjölken och vispa upp ett skum. Servera soppan varm med mjölkskum på toppen. Garnera med svamp och några droppar god rapsolja för en lite nötig smak på toppen.

 

Tips! Soppan kan även njutas kall på sommaren. Vispa upp soppan med några droppar citron och tillsätt lite extra kryddor så kommer smakerna fram bättre.

 

Variera! Soppa är en utmärkt skafferirensare på hösten. Plocka fram rotfrukter, grönsaker och kryddor, buljong och prova dig fram med olika smaker. Tillsätt fänkål så får soppan en helt annan karaktär till exempel.

 

Tips! Salta ordentligt när du kokar soppa så kommer smakerna fram ännu bättre.

Av Lisa Persson - 16 januari 2009 15:24


kolla in denna sida hon vann våran bok före jul.

 http://me-my-precious.bloggagratis.se/

Av Lisa Persson - 16 januari 2009 10:03

Vardagsmotionera

Ett utmärkt sätt att få ordning på den så viktiga vardagsmotionen, oavsett om du bara önskar hålla dig hälsosam eller om du är ute efter att bränna fett, är stegräknaren och ett par stavar att gå med. Kvinnor bör gå 10000 steg om dagen och män 12000 steg sägs det. Det är ganska mycket. Och kräver att man funderar på hur man ska lyckas få ihop alla dessa steg med. Med små medel så är det inte allt för svårt, börja med att ställa bilen hemma och åk kommunalt (om det är möjligt), leta efter anledningar att träffa dina kollegor, kopieringsmaskinen, kaffeapparaten osv istället för att ringa, eller be någon annan hämta ditt kaffe. Det bästa du kan göra är att ut och gå minst 45 minuter varje dag. Med ett aktivt tänkande på hur man rör sig och var man kan hitta steg så går det att komma upp i de rekommenderade talen.

Av Lisa Persson - 16 januari 2009 09:49

Hitta idealvikten med Linda & Lisa : och Stahremetoden
Handen på hjärtat, nog är det lätt hänt att du stoppar någonting i munnen utan att reflektera över om du verkligen är hungrig eller ens om det smakar gott? Kanske är du inte hungrig utan ledsen, stressad eller uttråkad. Kanske tillhör du de många kvinnor som ställer upp på jobbet och för familj och vänner i all oändlighet, men glömmer bort dig själv och dina egna behov?

För Linda Unger och Lisa Persson var det så och det gjorde att såväl kilon som skuldkänslor smög sig på. Men nu har de lärt sig ett annat sätt att tänka och att se på sig själva och livet – och kilona har rasat. Med hjälp av Stahremetoden, en behandling som grundar sig i kognitiv beteendeterapi, blev Linda av med 25 kilo och Lisa med 45. Övervikt beror inte i första hand på för mycket eller fel mat. I stället behöver vi ta hand om våra tankar, känslor och vardagsproblem på ett mer konstruktivt sätt, säger Lisbeth Stahre, forskaren bakom metoden.

Behandlingen fokuserar därför på att kartlägga deltagarnas beteende- och tankemönster och därefter på att stärka självkänslan, förändra negativa tankemönster och hitta konkreta, fungerande lösningar på vardagsproblem. Man kan arbeta i en terapeutledd grupp som träffas en kväll i veckan, i studiecirkelform – eller på egen hand.

I Hitta idealvikten med Linda och Lisa delar författarna med sig av sin utvecklingsprocess, ger handledning och konkreta tips.

Om författarna Lisa Persson bor med sin son Marcus i Vikarbyn.
Linda Unger bor i Rättvik.
Läs mer om författarna: www.unikajag.se

Av Lisa Persson - 16 januari 2009 08:22

Jag och Linda hade bestämt träff i går som jag skrev om.

Men Linda glömde bort mig..... Men hon fixade till det endå så det blev ett möte och lunch med mig endå. Jag köpte henne 20 fina tullpaner. Det är min favorit blomma. Och själv fick jag min favorit parfym av Linda som ni ser här nere. DE LANDCOME.... Vi satt och åt lunch på Fricks i Rättvik. Pröva tacotallriken där hos dom. Den är så god så. Vi satt och pratade om allt som kommer att hända fram över. Och det är mycket roliga saker ska ni veta. Men det kommer fram så smårning om. Sen gick vi till min släkting Anna som startat upp ett dropp in med solarium. Hon har fått till det jätte bra i Rättvik och vilka härliga solarium det var. Härligt tjejen och ett plus till dina arbetare.(hantverkarna)

Nu kan man gå dit precis "nästan" hur som helst.  Jag rekomenderar detta att göra ett besök hit.

Vi solade både två och mycket nöjda.

Nästa vecka kommer vi att vara med i tidningen LAND också.

Love Lisa


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards