Alla inlägg under februari 2009

Av Lisa Persson - 3 februari 2009 10:12

Om KBT, Kognitiv beteendeterapi   Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Kognitiv beteendeterapi är en psykologisk behandlingsmetod som visat sig vara framgångsrik när det gäller att komma tillrätta med stress, ångest, sömnsvårigheter, panikkänslor, ätstörningar och missbruk.

Vanliga problem som på olika sätt är förknippade med vår livsstil – hur vi lever och hur vi hanterar oss själva och våra liv. Ofta hänger de problemen samman med att man har tappat kontrollen över både sig själv och sitt agerande. Så är fallet när man trots ambition och god vilja inte klarar av att gå ner i vikt eller att behålla sin viktnedgång, så är också fallet när man inte klarar av att sluta röka, eller minska på sin alkoholkonsumtion.

Det innebär att du kan också kan använda det här programmet inte bara för att komma tillrätta med din övervikt, utan också för att sluta röka eller minska din alkoholkonsumtion , Du byter bara ut ordet ”ätbeteende” i programmet till ”rökbeteende” eller ”alkoholbeteende”.

Hur hjälper KBT?

Inom kognitiv psykologi anser man att det inte är det som händer oss i livet som är avgörande för hur vi mår, utan att vårt välbefinnande i hög grad beror på hur vi uppfattar och förhåller oss till det som händer oss i vår vardag.

Det finns ett samband mellan hur vi tänker i olika situationer och sammanhang och de känslor och de handlingar som våra tankar leder till. I kognitiv terapi (och i det här programmet) läggs därför stor vikt att hjälpa patienten att utforska vad det är för känslor som utlöser ett beteende, till exempel att äta för mycket och hur dessa känslor har uppkommit. Kognitiv terapi är således en spännande resa i det inre vars syfte är att leda till både insikt och önskad förändring.

Av Lisa Persson - 3 februari 2009 10:07



NÅGON AV DESSA TVÅ BILDER...

ELLER VAD SÄGER DU!

Av Lisa Persson - 3 februari 2009 09:09

Linda gick ner 25 kilo
– nu lär hon andra LIVSSTIL | 2009-01-28 Hon hjälpte och hjälpte. På jobbet och hemma. Kilona blev bara fler och fler. Men när Linda Unger förstod varför hon åt och lärde sig säga nej gick hon ner 25 kilo. Allt vände när hon testade KBT för att gå ner i vikt. unikajag.seSäg nej och gå ner i vikt Nu coachar hon andra att gå ner i vikt och har skrivit boken "Hitta idealvikten med Linda och Lisa" tillsammans med Lisa Persson.
Linda växte upp i en familj med mycket sjukdom, det var naturligt att hjälpa och när hon gjorde det fick hon beröm. Hennes sambo hade också en sjukdom och hon jobbade i vården. Hon kunde inte säga nej, blev stressad och åt för att lugna ner sig. Stahremetoden, som är baserad på KBT, kognitiv beteendeterapi, fick henne att få syn på vad som hände:

Så här kunde det vara: hon satt och åt chips och kom på att hon gjorde det. Då frågade hon sig själv: Vad är det nu?
Tanke: Det var jobbigt på jobbet.
Känsla: Stressad, orolig, ledsen och frustrerad.
Beteende: Äter.
Medveten tanke: Vad håller jag på med? Varför är det jobbigt? Det är inte mitt fel att de bråkar, då behöver jag inte vara stressad.
Då kunde hon ställa bort chipsen, ta en promenad i stället. Kursen blev nyckeln till ett nytt liv.
- Jag måste ta hand om mig själv först, innan jag hjälper någon annan, säger hon på stramt dalmål.

Förr var hon
deltidsbrandman, för varje kilo hon gick upp blev pinan större när hon skulle göra tester på brandstationen. Till slut satte ett diskbråck stopp. Nu har hon börjat träna. Kör kickboxning och går med stavar. I början var det trögt. Hon frågade sig själv varför hon inte gick ut. Sa till sig själv att ta på skorna och gå ut.

För att acceptera sitt nya jag lät hon sig fotograferas. Nu har hon varit med i den svenska finalen av Top Model of the world.
- Man måste våga, ha självförtroende och självkänsla. Det syns på bilden annars, säger Linda och skrattar lite. 

Av Lisa Persson - 3 februari 2009 09:03

 

Tre i veckan v.6

Tema: Du har talang?

1. Vad är din största talang?
Att jag är glad och skrattar mycket

2. Har du några andra talanger som du är stolt över?
Ja att tänka posetivare tankar om mig själv.

3. Finns det någon talang som du önskar att du hade?
Jaa massor... sjunga, dansa, spela, vara riktigt tekniskt och våga göra mera nya saker så klart.osv osv

Av Lisa Persson - 2 februari 2009 21:15



NÅGOT ATT LYSSNA PÅ OCH SMÅ LE...


http://se.youtube.com/watch?v=ZGdwEt4Jz48&feature=related




LOVE FROM LISA

Av Lisa Persson - 1 februari 2009 19:01




                     http://svtplay.se/v/1413542/gavledala/20_1



                              KLICKA PÅ LÄNKEN OCH SE OSS

Av Lisa Persson - 1 februari 2009 18:52

haft en trevlig helg.

Denna helg har gått så fort.

I mellan åt så kommer man till insickt på vissa saker bara så där. Och det kan både vara jobbigt och skönt samtidigt.

Men man växer mycket också så klart sådanna gånger.

Jag måste bara säga igen tack för er alla som ringer, messar och skriver brev till mig och uppvacktar och stöttar mig. Det gör att man känner sig både stolt och att man kan hjälpa någon på vägen med det ena eller det andra. Varit ute och gått i helgen och varit på gymmet. Så jag är nöjd med min motion denna helg.

I går kväll var vi till Kicki och Kjell och tjejerna och hade lite spel kväll och såg på körslaget. Nu ska jag fixa lite inför morgondagen.

Ha en skön söndags kväll du med..

Love Lisa

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards