Direktlänk till inlägg 10 januari 2009
Till Lunchen i morgon eller spar detta och gör det någon anna dag. Du kan även ta detta till lunch någon dag.
4 portioner
Färsbiffar
INGREDIENSER 600 gram lammfärs eller vanlig färs så klart
50 gram fetaost
50 gram gröna oliver utan kärnor
1 dl sojagrädde
1 ägg
1 krm örtsalt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikakrydda
1. Blanda ägget i köttfärsen, häll i grädden.
2. Forma biffarna.Tärna fetaosten som du stoppar in i biffarna.
3. Skär oliverna i tunna skivor som du också stoppar i biffarna.
4. Stek biffarna tills de är genomstekta. Alternativt ugnstek dem.
5. Servera med tsasiki och grönsallad. Som kolhydrat brukar jag använda fullkornsbulgur. Eller gör bara en vanlig grönsallad till.
Dryck: vatten med gurk- eller citronskivor.
Ungsbakad lax till middag
Ingredienser för 4 personer:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra.
Ställ in formen i ugnen cirka 15 minuter.
Under tiden
Bryt små snygga buketter av de allra yttersta av delarna av ett blomkålshuvud. Blomkålen ska serveras rå, och då är den godare ju mindre bitar man tar.
Öppna bönburkarna. Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
Skär rödlök och avocado i små bitar. Blanda med blomkålen och de svarta bönorna i en skål och ringla över en skvätt god olivolja och saften av en halv citron.
Salta och peppra efter smak och ta gärna i lite färska örter, t.ex basilika, timjan eller salvia.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 |
27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
||||
|