Direktlänk till inlägg 10 januari 2009

Lisas GI mat i morgon

Av Lisa Persson - 10 januari 2009 16:23

 Till Lunchen i morgon eller spar detta och gör det någon anna dag. Du kan även ta detta till lunch någon dag.

4 portioner

Färsbiffar

INGREDIENSER

600 gram lammfärs eller vanlig färs så klart
50 gram fetaost
50 gram gröna oliver utan kärnor
1 dl sojagrädde
1 ägg
1 krm örtsalt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikakrydda

SÅ GÖR DU

1. Blanda ägget i köttfärsen, häll i grädden.
2. Forma biffarna.Tärna fetaosten som du stoppar in i biffarna.
3. Skär oliverna i tunna skivor som du också stoppar i biffarna.
4. Stek biffarna tills de är genomstekta. Alternativt ugnstek dem.
5. Servera med tsasiki och grönsallad. Som kolhydrat brukar jag använda fullkornsbulgur. Eller gör bara en vanlig grönsallad till.

Dryck: vatten med gurk- eller citronskivor.




Ungsbakad lax till middag


Ingredienser för 4 personer:

  • 4 st laxfiléer ā 140 g
  • smör till formen
  • salt och peppar
  • 2 st burkar svarta bönor
  • blomkålshuvud
  • 1 st rödlök
  • 2 st avokador
  • citronsaft
  • olivolja
  • färsk basilika, timjan eller salvia

Gör så här


Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en form och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra.
Ställ in formen i ugnen cirka 15 minuter.

Under tiden
Bryt små snygga buketter av de allra yttersta av delarna av ett blomkålshuvud. Blomkålen ska serveras rå, och då är den godare ju mindre bitar man tar.

Öppna bönburkarna. Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av.

Skär rödlök och avocado i små bitar. Blanda med blomkålen och de svarta bönorna i en skål och ringla över en skvätt god olivolja och saften av en halv citron.

Salta och peppra efter smak och ta gärna i lite färska örter, t.ex basilika, timjan eller salvia.

 
 
Ulla

Ulla

10 januari 2009 18:14

Undrar..är det goda maträtter ?
Hur lång tid ska man räkna för färsbiffarna?

http://Ladyinblue

 
Lisa

Lisa

10 januari 2009 19:03

Jag tycker om det mesta inom mat.
Och jag kan säga att när jag bjuder mina vänner eller min sons kompisar så tycker dom om det så det är nog gott.
jag vill ha genomstekta biffar så ca 4-6 minuter på bra temperatur. så olika på spis till spis.

http://unikajag.se

 
Ulla

Ulla

10 januari 2009 20:03

Ok, tack. Jag vill också ha de genomstekt.

http://Ladyinblue

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Persson - 27 april 2015 19:25


   Hej. Jag gjorde min magsäcksförminskning oktober 2013 o har gått ner -58 KG.  Har stått still i 6 månader i vikten men kroppen förändrar sig hela tiden sen dess. Jag har mått så bra och ångrar inte att jag fick göra denna operation. Det so...

Av Lisa Persson - 25 april 2015 09:22


I  Hej o godmorgon på dig.  Är i Sandviken hos min älskling sen i onsdags. I dag åker vi förbi sommarstuga på väg hem till Vikarbyn.  Hoppas du får en härlig lörda.  Love Lisa      ...

Av Lisa Persson - 16 april 2015 07:42


Ja önskar dig en underbar dag i dag. Har varit med på #radiodalarna nu på morgonen.  Kommer att lägga upp det om en stund.  Hoppas du kommer att tycka det är intressant och att du också tar jägarexamen.      ...

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:32


 

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:27

Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter.  Har bestämt mig nu vad jag ska prata om.  Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards