Direktlänk till inlägg 9 januari 2009

Lisa mat i morgon

Av Lisa Persson - 9 januari 2009 22:34


LUNCHEN    SOPPA

 

Till 4 personer behöver du:

  • 2 st broccolistånd
  • 1 st liten gul lök
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl crčme fraiche
  • salt och peppar
  • 4 st ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl lagrad riven ost

Gör så här:

Dela broccolistånden i små buketter och skär stammen, förutom delen längst ner, i skivor.

Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull.

Häll i hälften av vattnet och ca 1 tsk salt.

Lägg i broccolistammarna och låt koka några minuter innan du häller på resten av vattnet och buketterna.

Koka tills broccolibitarna är mjuka och ta sedan kastrullen från plattan.

Mixa till en slät soppa (använd mixerstav) och rör sedan ner crčme fraichen.

Peppra och smaka av med salt. Servera med ostcocotte.

Ostcocotte

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj små ugnssäkra formar.

Vispa samman ägg, grädde och ost, fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

Tips! Gör gärna ostcocotterna precis innan serveringen eftersom de har en tendens att sjunka ihop efter ett tag.

 

 MIDDAG......

 

Gorgonzolafilé med valnötter

Här har vi riktigt enkelt recept på god GI-mat. Stekt kycklingfilé i en sås med gorgonzola, crčme fraîche, ädelost, vitt vin och buljong. Till det en sallad med hackade valnötter i. Supergott och med garanterat lågt GI.

Ingredienser (för två personer):
2 kycklingfiléer ā 150 gram
olivolja
1 purjolök
1 burk crčme fraîche
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 tärning kycklingbuljong
100 g gorgonzola (kan ersättas med grönmögelost)
valnötter
sallad
tomater

Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i olja på hög värme tills de fått fin färg.
Ta pannan från spisen, ta upp filéerna och lägg dem åt sidan i en tallrik.
Bryn finskuren purjolök på något lägre värme.
Tillsätt crčme fraîche, ädelost, vin och buljongtärningen.
Smula ner ädelosten i såsen.
Lägg tillbaka filéerna i pannan och låt alltihop puttra i tio minuter under lock.
Servera med sallad en sallad på salladsblad, tomat och hackade valnötter.


LYCKA TILL I MORGON LÖRDAG.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Persson - 27 april 2015 19:25


   Hej. Jag gjorde min magsäcksförminskning oktober 2013 o har gått ner -58 KG.  Har stått still i 6 månader i vikten men kroppen förändrar sig hela tiden sen dess. Jag har mått så bra och ångrar inte att jag fick göra denna operation. Det so...

Av Lisa Persson - 25 april 2015 09:22


I  Hej o godmorgon på dig.  Är i Sandviken hos min älskling sen i onsdags. I dag åker vi förbi sommarstuga på väg hem till Vikarbyn.  Hoppas du får en härlig lörda.  Love Lisa      ...

Av Lisa Persson - 16 april 2015 07:42


Ja önskar dig en underbar dag i dag. Har varit med på #radiodalarna nu på morgonen.  Kommer att lägga upp det om en stund.  Hoppas du kommer att tycka det är intressant och att du också tar jägarexamen.      ...

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:32


 

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:27

Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter.  Har bestämt mig nu vad jag ska prata om.  Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards