Direktlänk till inlägg 19 oktober 2009

Medryckande bad i Rättvik..

Av Lisa Persson - 19 oktober 2009 09:39

Medryckande bad


RÄTTVIK


Lisbeth Engberg och Kerstin Andersson tycker mycket om vattengymnastiken.  Foto: Katarina Cham


 Foto: Katarina Cham


Elvy Mårten, vattengymnastikinstruktör och sjuksköterska leder Reumatikerföreningens vattengympa.  Foto: Katarina Cham


Anläggningsansvarig Marie Wikström tycker starten får Enåbadet varit mycket bra.  Foto: Katarina Cham


Mjuk rörelser i varmt vatten är bra för kroppen.  Foto: Katarina Cham

Det är varmt, ljust och musiken medryckande.
Elvy Mårten leder vattengymnastiken i Enåbadets simhall.
I bassängen tränar medlemmar från Rättviks Reumatikerförening.


Kommentarer (0)

I den fyra månader gamla simhallen har Reumatikerföreningen regelbunden träning för medlemmarna i 34 gradigt vatten. Just detta träningspass var vattnet kallare på grund av ett tekniskt fel, men tekniken fungerar annars perfekt i det nyöppnade badet, berättar Marie Wikström, anläggningsansvarig vid Enåbadet.

-Att vi kan träna här betyder enormt mycket. Det mjukar upp lederna. Vattnet ger ett motstånd som gör att vi träna på ett annat sätt och så att de flesta kan delta. Träningen blir mycket effektiv, men alla tränar naturligtvis efter sin förmåga, säger Elvy Mårten, vattengymnastikledare och sjuksköterska.

Deltagarna har olika reumatiska sjukdomar och tidigare har de fått åka till andra kommuner för att träna vattengymnastik.

-Vi känner oss mycket nöjda över att vi kan vara hemma i Rättvik och träna. Det är jättebra. Vi orkar träna mycket mer i vattnet. Efteråt känner man sig lugn och avslappnad, lite trött kanske, säger Lisbeth Engberg och Kerstin Andersson som bor i Rättvik.

Innan det fanns simhall i Rättvik blev träningen inte alltid av. Det var lite krångligt att komma iväg.

Sedan midsommar tar många chansen och tränar i den 25 meter långa bassängen, flera föreningar och grupper som håller på med rehabiliteringsgymnastik.

-Starten för Enåbadet har varit mycket bra. Intresset är stort och diskussioner om öppettider och olika möjligheter till olika träning lyssnar vi på.

-Vi har öppet varje dag, morgonsimning och simundervisning för barn i både egen och kommunal regi. Många gäster utnyttjar också campingens serviceanläggning med dusch och tvättstuga, säger Marie Wikström.



Katarina Cham
katarina.cham@dt.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Persson - 27 april 2015 19:25


   Hej. Jag gjorde min magsäcksförminskning oktober 2013 o har gått ner -58 KG.  Har stått still i 6 månader i vikten men kroppen förändrar sig hela tiden sen dess. Jag har mått så bra och ångrar inte att jag fick göra denna operation. Det so...

Av Lisa Persson - 25 april 2015 09:22


I  Hej o godmorgon på dig.  Är i Sandviken hos min älskling sen i onsdags. I dag åker vi förbi sommarstuga på väg hem till Vikarbyn.  Hoppas du får en härlig lörda.  Love Lisa      ...

Av Lisa Persson - 16 april 2015 07:42


Ja önskar dig en underbar dag i dag. Har varit med på #radiodalarna nu på morgonen.  Kommer att lägga upp det om en stund.  Hoppas du kommer att tycka det är intressant och att du också tar jägarexamen.      ...

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:32


 

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:27

Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter.  Har bestämt mig nu vad jag ska prata om.  Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards