Direktlänk till inlägg 8 september 2009
Ingredienser:
Köttfärslimpa
500 g blandfärs
1 gul lök
1 äggula
1 paket crème bonjour gräslök
1 dl grädde
1 tsk salt
2 msk kalvfond
1 msk soja
1.5 tsk vitpeppar
½ tsk kryddpeppar
½ tsk ingefära
Basilika och myntagratinerade blomkålsbuketter
1 blomkålshuvud
Gratinering
2 dl crème fraiche
1 dl färsk hackad basilika
½ dl färsk hackad mynta
1 rejäl klyfta pressad vitlök
Salt
Peppar
Gör så här
Köttfärslimpa
Sätt ugnen på 250 grader. Hacka löken. Blanda färsen med övrigaingredienser utom osten. Forma till en limpa i en stor ugnsfast form. Gör en skåra på längden och klicka ner osten. Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till köttfärslimpan. Sedan ska blomkålen också i formen
innan allt går in i ugnen.
Basilika och myntagratinerade blomkålsbuketter
Mixa alla ingredienser till gratineringen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Dela blomkålshuvudet i buketter och doppa dem i gratineringen. Lägg buketterna runt omkring köttfärslimpan. Sätt in formen i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i ca 45 minuter. När köttsaften är klar är den färdig.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|