Direktlänk till inlägg 10 juni 2009
Kock: Caroline Hofberg TV-program: Medelhavsmat till vardag och fest
Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin ger ocksp en spännande smakkombination. I Turkiet heter brännvinet raki, i Grekland ouzo. Men jag har också njutit den här salladen tillsammans med ett glas pastis på en terrass i Provence utan några som helst problem. /Caroline Hofberg.
Antal portioner: 4
1 kg vattenmelon
200 g fetaost
3 msk olivolja
2 msk färsk mynta, hackad
nymalen svartpeppar
Foto: Tina Axelsson
Gör så här1. Skär vattenmelonen i skivor och lägg upp på ett fat.
2. Smula fetaosten över. Ringla över olivolja och strö på mynta, avsluta med några varv från pepparkvarnen.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 | ||||||||
|