Direktlänk till inlägg 3 februari 2011
4 portioner
Tid: 45 min
2 msk sojasås
2 msk pressad limesaft
500 g rostbiff i ganska tjocka skivor
150 g blandad sallad
Några kvistar färsk mynta
Några kvistar färsk basilika
Några kvistar färsk koriander
1 gurka
2 röda chilifrukter
2 msk sojasås
2 msk pressad limesaft
2 tsk fruktsocker
4 portioner
Tid: 45 min
1 Riv vitlöken och blanda med sojasås och pressad lime i en skål.
2. Lägg i köttbitarna och låt stå i 10 minuter.
3. Grilla köttet 1–2 minuter på var sida eller tills det är så genomstekt som du vill ha det. Täck över köttet och ställ åt sidan.
4. Skala gurkan, dela, kärna ur och skär i båtar.
5. Fördela sallad, mynta, basilika, koriander och gurka på tallrikar.
6. Skiva köttet tunt och lägg ovanpå salladen.
7. Blanda hackad chilifrukt, sojasås, pressad lime och fruktsocker. Häll dressingen över salladen och servera.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|