Direktlänk till inlägg 2 september 2010
Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäkerform. Strö över socker och kanel och blanda runt.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.
Servera med glass eller vaniljsås.
Ingredienser
FYLLNING:
5 äpplen (fasta, syrliga)
1 dl socker
1 msk kanel
PAJDEG:
1½ dl vetemjöl
1½ dl socker
100 g smör eller margarin
Tillagningstid: Över 20 min
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|