Direktlänk till inlägg 3 november 2008
Gratinerad fänkål ; Foto: Lina Eriksson Tid: 30 minuter
Fänkål blir ofta styvmoderligt behandlad, men på det sätt som fastrarna tillagar den – med lite smör och parmesanost – förvandlas den till en läckerhet.
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ansa och dela fänkålen och skär bort en tunn skiva av den lilla stocken i mitten. Skär fänkålshalvorna i skivor på längden så att de håller ihop.
3. Koka fänkålen i lättsaltat vatten tills den börjar bli mjuk, men fortfarande har sin spänst kvar. Ta upp skivorna med en hålslev och låt rinna av.
4. Smält smöret i en kastrull.
5. Lägg fänkålen i en smord ugnsfast form, ringla över det smälta smöret och strö över parmesanosten.
6. Gratinera i ugn tills parmesanosten fått fin färg, ca 5–10 minuter.
Recept ur boken "Mina fastrars mat" (Albert Bonniers förlag). Paolo Roberto
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | |||
|