Senaste inläggen
Lite bilder innan vi äter..
Den som vill ha en snapps får ta saxen och klippa ner ett glas själv..
Och sjunga en visa...
Glad och trevlig midsommar på er alla..
LOVE LISA
Här har ni några recept jag ska och har gjort inför kvällen..
Men inte allt..
Gurksalsa :
1 hel gurka, urkärnad
1 liten burk majskorn
½ röd chili
1 msk ungersk malen paprika (en mild söt smak)
3 msk kallpressad rapsolja
1½ msk vitvinsvinäger
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skölj, dela och kärna ur gurkan. Hacka i små tärningar. Finhacka chili och blanda runt alltsammans med majsen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och dressa med olja och vinäger!
v
Gurksalsa :
1 hel gurka, urkärnad
1 liten burk majskorn
½ röd chili
1 msk ungersk malen paprika (en mild söt smak)
3 msk kallpressad rapsolja
1½ msk vitvinsvinäger
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skölj, dela och kärna ur gurkan. Hacka i små tärningar. Finhacka chili och blanda runt alltsammans med majsen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och dressa med olja och vinäger!
Grillad bakpotatis med mild röksmak
4 port
2 st stora bakpotatisar
1 msk liquid smoke
1 msk salt
1 vitlöksklyfta
Skiva potatisen i 1,5 cm tjocka skivor, sjud dessa mjuka tillsammans med liquid smoke, salt och vitlöken. Låt kallna. Pensla med olivolja och lägg på grillen tills de fått fin färg. Strö över lite flingsalt.
Kocken Ari Nockelainen i Tällberg gillar att grilla, han grillar nästan allt. I Pralins sommarnummer 2010 bjöd han på en omfattande meny. Det här är ett av recepten.
Samtliga recept är beräknade för 4 personer som huvudrätter. På en buffé räcker de till betydligt fler,
Jordgubbssås, originally uploaded by Cayene.
4 port.
1 liter jordgubbar
1 salladslök el. ½ purjolök
2 msk pressad citron
2 msk olja
1 msk farinsocker
2 msk hackad persilja
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ krm cayennepeppar
Hacka allt smått. Rör först ihop alla ingredienser utom
jordgubbarna. När allt är väl blandat har man i
jordgubbsbitarna. Låt stå kallt några timmar före servering.
Serveras till grillat kött.
Om det blir något över går det bra att frysa.
Jag är en stolt gammel moster till detta goa underverk...
Vidar och jag...
Sen kort i från min trädgård...
Sen några till kort från när tjejerna kom och tog mig ut på middag..
Här är det två bilder på min blivande sonhustru.. fniss...
LOVE LISA
Vidar Otto Erik Sörlin. Heter han......
LOVE GAMMEL MOSTER
Jag skulle få besök av min goa vän Kärran som skulle ha hjälp med att smaka av några pajer hon hade gjort SA hon..
Men kl 19.00 kom både hon och Maria hit och skulle ta mig med på något..
Jag hade blivit lurad av dom...
Jag fick i uppdrag att smaka av pajerna sa hon för då skulle jag inte ha ätit något innan dom kom och hämtade mig.. För dom skulle bjuda ut mig på middag för jag fyllt år...
Det blev en hel kväll med god matt på Big Street och vin..
Tack snälla ni det gjorde ni jätte bra...
LOVE LISA
I måndags fyllde patte år men vi fick fira något annat också.Dom förlovade sig också.Jag är så glad igt med kärlek. Många kramar o lyckönskningar från mig o släkten.Love Lisa
Gurksalsa :
1 hel gurka, urkärnad
1 liten burk majskorn
½ röd chili
1 msk ungersk malen paprika (en mild söt smak)
3 msk kallpressad rapsolja
1½ msk vitvinsvinäger
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skölj, dela och kärna ur gurkan. Hacka i små tärningar. Finhacka chili och blanda runt alltsammans med majsen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och dressa med olja och vinäger!
Sen Kungen kom till oss...
Tänk var vi hade längtat efter honom...
Och vad liten han va..
Här ser ni bilder i från förra året..
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
||||||
|