Direktlänk till inlägg 15 januari 2012
Tacofräs måste inte alltid betyda köttfärs och färdig kryddmix. Smaka på det här!
2 st | gula lökar |
---|---|
1 st | röd paprika |
1 tsk | spiskummin |
1/2 tsk | chilipulver |
1 burk | kidneybönor |
2 burkar | borlottibönor |
1 st | romansalladshuvud |
1/2 påse | tortillachips |
1 dl | gräddfil |
rapsolja | |
salt + nymald svartpeppar |
2 st | avokador |
---|---|
1/2 st | vitllöksklyfta |
1 st | lime |
1. Skala och strimla löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
2. Fräs lök, paprika, spiskummin och chilipulver i 2 msk olja i en panna 5 min.
3. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem och 1 dl vatten till pannan. Låt puttra ihop. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Avokadokräm: Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ut och mosa köttet. Finriv och tillsätt vitlöken. Pressa ner 1 msk limesaft. Krydda med 2 krm salt.
5. Skölj och skiva tomaterna. Skölj och strimla salladen.
6. Duka upp de olika tillbehören. Servera med gräddfil och gärna med extra limeklyftor.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|