Rödvinbärskaka från 1800-talet
För 10 personer.
Ingredienser
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
150 gr smält margarin
2 dl röda vinbär eller andra bär
2 msk socker
2 msk kanel
Ev 1 msk potatismjöl
Rödvinbärskaka från 1800-talet
Gör så här
Smält margarinet.
Vispa socker och ägg vitt och poröst.
Rör ner mjölet och smöret.
Rulla bären i kanelen och sockret. Är bären frysta tillsätt en matsked potatismjöl också så dom inte vätskar sig så mycket.
Smöra och bröa en sockerkaksform gärna en sådan med hål i mitten så kakan blir somen krans.
Häll i smeten, strö bären ovanpå.
Grädda 200 grader ca 40-45 minuter
Servera ev med vaniljsås men är mycket god som den är så det behövs inte.
Lisa Persson
22 juli 2011 18:37
å vad gott ni har gjort då...
visst är det kul att sylta och safta...
Kram ja du kakorna blev supergoda...