Direktlänk till inlägg 14 maj 2011
Grillad bakpotatis med mild röksmak
4 port
2 st stora bakpotatisar
1 msk liquid smoke
1 msk salt
1 vitlöksklyfta
Skiva potatisen i 1,5 cm tjocka skivor, sjud dessa mjuka tillsammans med liquid smoke, salt och vitlöken. Låt kallna. Pensla med olivolja och lägg på grillen tills de fått fin färg. Strö över lite flingsalt.
Kocken Ari Nockelainen i Tällberg gillar att grilla, han grillar nästan allt. I Pralins sommarnummer 2010 bjöd han på en omfattande meny. Det här är ett av recepten.
Samtliga recept är beräknade för 4 personer som huvudrätter. På en buffé räcker de till betydligt fler, 6-10 personer minst.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|