Direktlänk till inlägg 21 mars 2011

bra artikel med Giuseppe Perricci...

Av Lisa Persson - 21 mars 2011 17:59

Italiensk matlagningskurs i Rättvik med Giuseppe Perricci, fyra från vänster. Övriga är fr v Liv Bergman, Eduardo Padilla, Birgit Löf, Hans Abrahamsson, Jessica Ardevall, Katarina Lindqvist och Christer Edback.FOTO: HANS BLOOM

Italiensk matlagningskurs i Rättvik med Giuseppe Perricci, fyra från vänster. Övriga är fr v Liv Bergman, Eduardo Padilla, Birgit Löf, Hans Abrahamsson, Jessica Ardevall, Katarina Lindqvist och Christer Edback.FOTO: HANS BLOOM

Kursavslutning med efterrätter

Publicerad: 2011-03-18 05:50

Här är gänget som fått smak för Italien. Kocken Giuseppe Perricci, Rättvik, har haft en kurs i italiensk matlagning. Kursen avslutades med att deltagarna gjorde efterrätter.

Varje måndag under några veckor har köket i Vikarbyns bystuga förvandlats tlll ett italienskt kök. 
Sju personer har varit med i Vuxenskolans kurs i italiensk matlagning med Giuseppe Perricci som ledare. 
Han är från Bari och flyttade med familjen, hustrun är från Boda Kyrkby, till Rättvik för ett par år sedan. 
Idag är han kock på Bosses efter att även ha jobbat i Stiftsgården och i Greens Hotell i Tällberg. 
Giuseppe brinner för närproducerad mat utan tillsatser. 
Vilket han även förmedlat till kursdeltagarna. 
- Vi har jobbat med fina råvaror hela tiden, säger de.

Kursen har hållits vid fem tillfällen och varje gång har deltagarna fått inrikta sig på att göra några få rätter. 
De har gjort pasta för hand, gjort äkta grönsaksbuljong och fiskbuljong, fisksoppa, kyckling inlindad i bacon och lammragu. 
Extra guldkant på tillvaron blev det vid avslutningen då efterrätter stod på menyn. 
Enbart de italienska namnen på dem smakade fint och de innehöll smaskigt som vaniljkräm, choklad, vispad grädde, smördeg och mycket annat.

- Jag gillar Italien. 
- Har varit där några gånger och tycker om maten där, säger Christer Edback, som åkte från Laknäs för att delta i kursen. 
Han hoppas på fortsättningskurs. 
- Skulle inte vara helt fel, menar han.

Giuseppe Perricci ska också ha en kurs i att laga vegetarisk mat. Dessutom hoppas han kunna locka småbarnsmammor/pappor att göra barnmat av närproducerade råvaror. 
- Tänker rikta in mig på mat för barn från fyra månader till ett och ett halvt år. Alla deltagare ska få en kylväska med 28 burkar mat, som räcker en vecka, säger Giuseppe, som drar igång den satsningen med att bjuda in intresserade till Rättviks kulturhus söndag 17 april. 

HANS BLOOM

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Persson - 27 april 2015 19:25


   Hej. Jag gjorde min magsäcksförminskning oktober 2013 o har gått ner -58 KG.  Har stått still i 6 månader i vikten men kroppen förändrar sig hela tiden sen dess. Jag har mått så bra och ångrar inte att jag fick göra denna operation. Det so...

Av Lisa Persson - 25 april 2015 09:22


I  Hej o godmorgon på dig.  Är i Sandviken hos min älskling sen i onsdags. I dag åker vi förbi sommarstuga på väg hem till Vikarbyn.  Hoppas du får en härlig lörda.  Love Lisa      ...

Av Lisa Persson - 16 april 2015 07:42


Ja önskar dig en underbar dag i dag. Har varit med på #radiodalarna nu på morgonen.  Kommer att lägga upp det om en stund.  Hoppas du kommer att tycka det är intressant och att du också tar jägarexamen.      ...

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:32


 

Av Lisa Persson - 14 april 2015 10:27

Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter.  Har bestämt mig nu vad jag ska prata om.  Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards