Direktlänk till inlägg 7 november 2009
Läcker chili con carne med vita och röda bönor, kalvinnanlår och mörk CHOKLAD.
4 personer
100 g vita cannellinibönor
100 g röda kidneybönor
2 små rödlökar
1 tsk rapsolja
2 msk mörk balsamicovinäger
600-700 g kalvinnanlår i strimlor
En nypa havssalt
1 hel röd chili
1 tsk spiskummin
4 vitlöksklyftor
1 tsk stark paprika
8 enbär
En nypa riven muskotnöt
Nymalen svartpeppar
1 burk krossade tomater
2 majskolvar eller 2 koppar lösfryst majs
1 röd paprika
1 grön paprika
20 g mörk choklad (minst 70 procent kakao)
1 tsk akaciahonung
1 msk olivolja
Garnityr:
En kvist bladpersilja
2 msk kesella
Tillagning
Lägg bönorna i blöt i 10 timmar och koka dem sedan i cirka 40 minuter i lättsaltat vatten. Skär rödlökarna i tärningar, vänd dem i rapsolja och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vinäger, kalvkött och salt och rör om ordentligt i blandningen. Dela chilin på längden, stöt spiskummin lätt i en mortel och pressa vitlökarna.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|