Direktlänk till inlägg 4 februari 2009
Inlagd vitlök Enkelt och billigt att göra själv!
Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Citron- och timjanmarmelad med kumminknäcke » Mårten Gås » Lutfisk med vit sås » Fisksoppa » Hälsingeostkaka »
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Antal portioner:
Ingredienser
50 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
5 dl vitt vin
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
2 msk färsk persilja
1 msk färsk rosmarin
ev vitvinsvinäger
1. Skala vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja utan att de tar färg.
2. Krydda och slå på vinet. Låt koka tills klyftorna känns mjuka.
3. Smaka och tillsätt eventuellt vinäger för mera spets i smaken. Låt svalna. Häll upp på en syltburk som du kokat innan.
4. Servera som snacks eller som tillbehör.
Jag fick nyss en inbjudan att få vara med på torsdag morgon o få prata om vad jag vill i 5 minuter. Har bestämt mig nu vad jag ska prata om. Men det får ni lyssna på kl 06.20. ;-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | ||||
|